Khmer | EN

ស្ថានភាពនៃការនាំអង្ករចេញកម្ពុជាខែកក្កដា ឆ្នាំ២០១៩


ការនាំអង្ករចេញទៅទីផ្សារអន្តរជាតិរបស់កម្ពុជាក្នុងរយៈពេល៧ខែដើមឆ្នាំ២០១៩ បានកើនឡើងបន្តិចបន្តួចប្រមាណជាជិត៤% បើធៀបទៅនឹងរយៈពេលដូចគ្នាក្នុងឆ្នាំ២០១៨ ដែលបរិមាណអង្ករនាំចេញមានចំនួន ៣០៨.០១៣ តោន។ ក៏ប៉ុន្តែបរិមាណនេះនៅតែទាបជាងបិរមាណនាំចេញក្នុងឆ្នាំ២០១៧។

ប្រភេទអង្ករដែលដែលនាំចេញច្រើនជាងគេ គឹអង្ករក្រអូបចម្រុះ (១១៣.០៣៧តោន) និងបន្ទាបើមកគឺផ្ការំដួល (១៣៦.៥២៣តោន)។ ចំណែកគោលដៅការនាំចេញអង្ករវិញដែលភាគច្រើនមានប្រទេស បារាំង ហូឡង់ ចិន ម៉ាឡេស៊ី ប្រុយណេ ហ្គាបូន និងអូស្ត្រាលី។

ប្រភពអគ្គនាយកដ្ឋានកសិកម្ម

 

​ Administrator​​ | ថ្ងៃ សុក្រ ទី ១៦ ខែ សីហា ឆ្នាំ ២០១៩