បទយកការណ៍ ៖ កូនខ្មែរមួយរូបចំណាយប្រាក់ជាង១លានដុល្លារវិនិយោគដាំបន្លែតាមបច្ចេកទេសទំនើប
អានបន្តលទ្ធផលការនាំផលិផលកសិកម្ម ទៅកាន់ទីផ្សារអន្តរជាតិ ក្នុងរយៈពេល៤ខែ ដើមឆ្នាំ២០២០ ការនាំចេញអង្កររបស់កម្ពុជាទៅកាន់ទីផ្សារពិភពលោក (ក្នុងដំណាក់កាលនៃការរីករាលដាលមេរោគកូវិដ ១៩) ក្នុងរយៈពេល ៤ខែដើមឆ្នាំ២០២០ មានកំណើន ៨៦ ៤៨៩ តោន ស្មើនឹង ៤០,៤៦% ធៀបទៅការនាំអង្ករចេញក្នុងរយៈពេលដូចគ្នានៅឆ្នាំ២០១៩ ។ ដោយឡែក ការនាំចេញផលិផលកសិកម្មផ្លូវការសរុប មានការកើនឡើងគួរកត់សំគាល់ផងដែរ គឹមានចំនួនជាងពីរលានតោន និងក្រៅផ្លូវការជាងមួយលានតោន ។
អានបន្តការនាំអង្ករចេញទៅទីផ្សារអន្តរជាតិរបស់កម្ពុជាក្នុងរយៈពេល៧ខែដើមឆ្នាំ២០១៩ បានកើនឡើងបន្តិចបន្តួចប្រមាណជាជិត៤% បើធៀបទៅនឹងរយៈពេលដូចគ្នាក្នុងឆ្នាំ២០១៨ ដែលបរិមាណអង្ករនាំចេញមានចំនួន ៣០៨.០១៣ តោន។ ក៏ប៉ុន្តែបរិមាណនេះនៅតែទាបជាងបិរមាណនាំចេញក្នុងឆ្នាំ២០១៧។ប្រភេទអង្ករដែលដែលនាំចេញច្រើនជាងគេ គឹអង្ករក្រអូបចម្រុះ (១១៣.០៣៧តោន) និងបន្ទាបើមកគឺផ្ការំដួល (១៣៦.៥២៣តោន)។
អានបន្ត